Pages

27. okt 2010

Minku trenni update

  Kuuke jälle edasi läinud, Minku on saanud 9-kuuseks ja sellega seoses sai taas trennist väike videojäädvustus tehtud (leitav minu juutuubis). 

http://www.youtube.com/watch?v=vA2JcaypWWs

Minku on tubli, aga minul on küll viimane aeg jalad tagumiku alt välja võluda. Trennis saab veel kuidagi hakkama, aga ükspäev koduaias koerajunnide korjamise vahepeale niisama lõbuks oma tite-agility varustusel  tehtud virgutaval tõke-tõke-tunnel-slaalom kombinatsioonil pakkus Minku juba sellist kiirust, et ma ei jõudnud möh-gi öelda:D
Minku  nö ``speciality`` on jooksukontaktid, mis on tal tõesti väga head. Seetõttu sai planku filmimisele järgnevas trennis ka u. 15 cm võrra tõstetud, mis alguses tõesti tekitas  segadust ja ülehüppamist...aaaaaga lõpupoole läks jälle kõik vanaviisi edasi:)
Kiige õpetamine on suht algfaasis veel, kuid sellega pole ka kiiret, võistlustel saaks kõige varemalt kiige peale niikuinii alles 9 kuu pärast.
Slaalomiga pole ka siiani suuremaid tõrkeid ette tulnud. Kui nina juba sisse läheb õigest kohast, siis enne lõppu see nina sealt pulkade vahelt üldiselt välja ei tule kah. 
Ühesõnaga, eks jääme siis neid aegu ootama kui mingi tõkke või probleemiga maadlema saame hakata...praegu on Minku (nagu ütleb treener Inga) üks väike oivik:)

Tegelikult olen ma nüüd kahe koeraga trennis käies aru saanud sellest, et aeglase koeraga (Femmu on omast arust küll kutsikaootel hetkel, aga see selleks, aeglane on ta ju niikuinii) ei ole sugugi kergem joosta kui kiirega. Kiirema koeraga on oh my god,oh my god kuidas ma jõuan mõtted, aga aeglase koeraga elad jällegi hoopis teistsuguseid hingepiinu läbi, sest täiesti jõuetuks teeb see kui koer lihtsalt veeee-niii-bbbb:D
Eestisse on nüüd tulnud/kohe tulemas terve käputäis bordereid ja sheltisid ja mõni mudigi sekka. Päris mitmed neist koertest inimestele, kes enne on jooksud aeglasemate koertega. Huvitav, kas agilitys toimub  ka vastupidine protsess - väsinud käbe-koera  omanik võtab endale agility harrastamiseks mingi mõnusa keskmiku:)? Igatahes üks mis kindel - Eesti agilitys on ees huvitavad ajad ja mingi väljasuremisoht meid ei ähvarda!

2 kommentaari:

  1. Täitsa nõus, et tulemas on põnevad ajad , mina näiteks ootan suure põnevusega, millal Minku võistlustel stardib (no kasvõi A0s) :)

    VastaKustuta
  2. Ka mina ootan seda põnevusega seotud jubedusega:D Et kui ükskord iseendast võitu saame, kas siis hakkame võidu jooksma bordercavalieridega või püreneekatega..sheltidega ju niikuinii:D

    VastaKustuta