Pages

7. jaan 2012

Tartu võistlus 07.01.2012, kohtunik Algirdas Valciukas

Kuigi võiks ju arvata, et tänase päeva põnevaim sündmus oli agilityvõistlus Tartus, siis tegelikult pakkus tõelise elamuse hoopis hommikune lumetuisk.
Kui u.  7:20 Sauelt lahkusin, sadas lihtsalt laia tihedat lund, mis pimedas hommikus oli lausa romantiline ja jõululik. Kuid kusagil peale Koset oli olukord juba selline, et olin jõudnud järeldusele, et 3X30  kuulsusetut sekundit agilityrajal pole kindlasti väärt teelt väljasõitmist või hullematki. Nimelt oli valge sein juba nii tihe, et nähtavus oli paar meetrit ning sellest, et endiselt maanteel viibisin, andsid märku vaid aeg-ajalt auto kapoti kõrvalt paistvad helkuriga tähistatud teeäärsed postid. Autos julgustuseks möirgav Andrea Bocelli ei peletanud enam kõhedust ja üha kindlamaks saavat veendumust iseenda sõgedusest.  Umbes selsamal hetkel, kui olin püssi põõsasse viskamas ja mõistuse häält kuulda võtmas, ilmusid valge seina tagant äkitselt kaks toredat punast tulukest, mis olid eessõitva auto tagatuled. Võtsin sappa ja mõtlesin ebasolidaarseid mõtteid, et kui eessõitja peaks teelt lahkuma, õnnestub mul tagumisena ehk pidama saada ja teele jääda. Nii mõnigi varahommikune kaasliikleja (kes ilmselgelt ei kuulunud sihikindla agilityrahva hulka) oli pidanud paremaks tee äärde tõmmata, ohutuled sisse lülitada ja lumemöllu möödumist oodata.
Siinkohal olekski tore ilmateatega lõpetada, aga pean siiski ka mainima, et võistlustel saime kolm disklahvi ja selles ei saa kindlasti süüdistada leedukast kohtunikku Algirdas Valciukast, sest  A1 rajad olid küll täitsa normaalsed ega torganud mingite eriliste viguritega silma. Igati joostavad rajad. Peasüüdlased seega mina ja Mikiliiks. Meil õnnestus saavutada tervelt üks õnnestunud poomikontakt ja kaks õnnestunud kiigesooritust, üks ülehüpatud poomikontakt (siiski mitte otsejooksul, vaid järgmine tõke nõudis järsku vasakule keeramist ja poomi otsast käsu peale keeramist me võistlustel veel ei katseta), samuti seninägematu saavutusena tuleb ära märkida ka kaks puhtalt ülehüpatud A kontakti!!!!!, slaalomist enne viimast pulka väljumine (ok, slaalomist väljumine järsu tagasipööramisega ei olnud kergeimate killast),  umbes viis korda tõrkumine slaalomisse sisenemisel jne.
Mikiliiksil oli muidugi nalja nabani.
Esimene agilityrada jäi filmimata.

Justkui kompensatsiooniks hommikuse ees muutus ilm lõunal imeilusaks.

Minku

Rei

Joker




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar