Pages

1. jaan 2011

Head Uut Aastat, Head Uut Aastat

Öähhh...On läbi saanud agilityaasta 2010 ja uusaastaööl trimbatud boolist toibumise kõrvale ongi sobilik teha väike tagasivaade möödunule:)

2010 lendab kosmosesse...millegipärast kosmosest eurosid vastu ei lennanud :)
  


Aasta on olnud huvitav ja elamusterohke.
Kuigi Femmuga sai möödunud aastal omajagu võisteldud, loeksin seda võistlushooaega meie jaoks pigem A3-ega kohanemisperioodiks, mille käigus on esimeste võistluste peata kana (peatage ometi see kana:p) tunne asendunud juba päris positiivsete mõtetega. Me ikka jõudsime A3e liiga kiiresti, kõik läks liiga järsku keeruliseks ja enesekindlast juhtimisest polnud juttugi. Nüüd aga pean ma seoses Minku trennidega treener Inga tagantutsitamisel endaga palju rohkem tööd tegema, olema kiirem ja osavam, täpsem, ja see muidugi avaldab boonusena positiivset mõju ka meie koostööle Femmuga. Eks näis, kas see hea feeling ka tulevasel võistlushooajal võistlusradasid läbides väljendub;)

Agilityaasta on muidugi paratamatult möödunud Minku tähe all. Aasta jooksul on ta arenenud räuskavast jalgadega kerast üsna väledaks räuskavaks agilityloomaks.
Pisi-Minku
Trenn-trennilt aina lahedamaks ta läheb ja mina olen juhtimisega püsti hädas, sest erinevalt Femmust on Minku väga tundlik igasuguse põhjuseta rapsimise ja laperdamise suhtes...aga õnneks on meil suurepärane treener ja suurepärane koer, kes kõigist mu juhtimisvaevustest hoolimata on muutumatult püüdlik ja  motiveeritud:)
Eile ta hämmastas mind jälle oma taiplikkusega: ma ei ole üldse eriline klikerdaja ja trikiõpetaja, aga eile siis mõtlesin, et teeks mingit ajutööd koerale ja õpetaks Minkule selle tuntud kaussi ronimise triki. Panin kausi maha, võtsin klikkeri kätte ja tüüp läks otsejoones kausi juurde, ronis sinna kolme jalaga sisse ja siis nagu muuseas tõmbas ka neljanda koiva kaussi ja jäi sinna äraootava näoga kõõluma. Võrdluses Femmukesega on ikka tegemist tõelise koer-intellektuaaliga, Femmu rõhub nagu rohkem ilus olemisele:)


Homme osaleb Minku oma lühikese elu esimesel võistlusel, nimelt toimub TAKO tunnelite teatevõistlus. Formaat on huvitav ja kindlasti tekib seal lendstardiga seoses palju lõbusat segadust. Usun, et Femmuga ei tohiks muret olla, aga Minku-Maarja võistluspaari põhilootus on tiimikaaslastel mitte totaalset marki täis teha, vaid ainult natukene:)  ja põhieesmärk on, et koerajuht jääks vääääga rahulikuks, mitte ei hakkaks koeraga võidu jooksma ja ülemäära rapsima...

Tegelikult pole tegemist pildi jaoks poseerimisega, vaid tahtsin proovida, kuidas Minku võõras ümbruses istuma jääb ja kohe tuiskas kohale Joker näitama, et tema oskab, tema oskab! Ja siis rebis Kristina kusagilt varrukast välja fotoka ja sündiski see jäädvustus meie Saku suusamaratonilt:)

Head treenimist kõigile 2011 aastal!





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar