Pages

2. aug 2011

Agilitynädalavahetus Tartus

Agilitynädalavahetus Tartus, ööbimisega Võrtsijärve kaldal Jõesuus, kuhu sõitsime juba reede õhtul.








Laupäeval olid Tartus Ülenurme staadionil kavas Eesti meistrivõistlused agilitys ning tavavõistlus, eks osalejad enamuses kattusid. Pühapäeval aga oli kavas tunnelite karikasarja III etapp. Kohtunik mõlemal üritusel Soomest, Leena Rantamäki-Lahtinen.


Algas kõik siis meistrikatest, mille rajad tundusid A3 jaoks lausa hämmastavalt lihtsad. Femmuga kaks puhast rada saada polnud mingi kunst, aga kuna kiirusega on meil kehvad lood ja ilma liialdamata võib öelda, et enamus saidki puhtaid radu, sest sellist nullirida pole tavavõistlustel kunagi nähtud, siis kuhugi ettepoole me tempo tõttu ei jõudnud. Kahjuks ei õnnestu endiselt panna teda võistlustel jooksma sama kiiresti kui trennis, kuigi vorm ja tuju väljaspool võistlusradu on tal head:(
Pealtvaatajana jäi nii lihtsate radade puhul  nagu natuke puudu seda meistrikate põnevust, et OOOO, kes nüüd nende pähklitega hakkama saab, kuna osavust ja oskusi nagu eriti ei testitudki, kõik oli kiiruse peale ja kuna meil pole välja panna 20 peaaegu võrdsete kiirustega koera, siis oli natukene igav. Ei tea, kas kohtunikule on eelmistest siinkäidud kordadest jäänud mulje, et meie A3 võistlejate tase ongi selline tugev A1 tase või tahtis ta lihtsalt võimalikult paljudele toredaid emotsioone puhaste radade üle pakkuda. Kolmas variant on see, et kohtunik ajas algajate ja edasijõudnute rajad sassi:D  
Kui välja arvata minu pisike personaalne pettumus radade lihtsuse üle, sujus kõik Tartu Säde korraldatud võistlustel suurepäraselt ja ka ilmaga vedas, mäletan, et eelmisel aastal oli Ülenurme võistlusel paras põrgukatel. 


Mõnus agilityilm

Tänavused Eesti meistrid miniklassis, ehk siis tublimatest tublimad on Tiina Jürjo ja Lill, hõbemedalistid Jane Tüksammel ja Kribu ning kolmandal kohal Ede Brand ja Willi. Palju õnne!



Järgnenud võistluse esimesel agilityrajal teenisime jälle viieka, kuna ei mallanud viimase hetkeni oodata, kas Femmu ikka võtab tõkke tagantpoolt, ehk siis täpselt sama viga, mis Haapsalu võistlusel, et ma ka juba ükskord ei õpi. Rada iseenesest oli jällegi üpris lihtne. Neljandal rajal, mis oli juba A3 raja moodi läks meil kõige paremini ja sealt tuli minu üllatuseks hoolimata sisselülitatud tagurpidikäigust ka II koht. 


Foto Kristina Lukashejeva


Foto Dagris Punder

Foto Dagris Punder
Foto Tuuli Kauer

Pühapäevasel tunnelitevõistlusel sai ennast lõpuks natuke välja elada ka Minku, kes esimesel rajal näitas 42-e igas suuruses startinu hulgast 5ndat aega kiirete ja vihaste maksikoerte ning Elika ja Troy järel, kuid teisel rajal, mis kiiruslikult polnud mitte kehvem, õnnestus tobedalt viiekas teenida. Naljakas, aga tunnelite võistlusel oli vähemalt esimeste radade puhul samamoodi tunne, et kohtunik on algajate ja edasijõudnute rajad sassi ajanud, mida ta muidugi loomulikult ei olnud. Ka Femmu sai esimese raja puhta, kuid temaga saime teisel rajal lausa disklahvi, mille võib puhtalt mu enda liigse lohakuse arvele kirjutada.  Peale III etappi jagab Femmu edasijõudnute koondarvestuses II-III kohta Charliega.
Video: http://www.youtube.com/watch?v=0wHbii2ph94


Foto Tuuli Kauer
Minku koos sheltiepoistega : Troy ja Che
Järgmisel nädalavahetusel ootab ees väga pikk pühapäev Pärnus, sest võistlustele on regatud pea 90 võistluspaari ja mina olen seal kohal A0 klassiks ning lõpetan A3 viimasel rajal.

2 kommentaari:

  1. Haapsalu, Tartu, Pärnu... :D Kuidas see kõlaski: "Mis tähendab, et ei taha joosta? Nutad ja jooksed..." :P

    VastaKustuta
  2. just-just. Aga seltsielu tahab ju elamist:) Ja tegelikult see 2,5 minutit jooksmist terve võistluspäeva peale on kogu selle ülejäänud ajaga võrreldes, mil saab toolis põõnutada ju köömes, häbi peaks olema tal nutta:D

    VastaKustuta