Pages

4. dets 2011

Pärnu võistlus 3.12., kohtunik Redas Masiulis

Mitme võistlushooaja vältel, kuhu mahub nii umbes 90-100 starti ametlikel võistlustel, pole mul iialgi pärast võistlust olnud mõtet, et oli nüüd sellele võistlusele vaja regada ... aga seekordse Pärnu võistluse järel oli esimest korda kulutatud ajast ja rahast kahju, vähemalt hea, et tore reisikaaslane oli olemas:) 
Kahju polnud mitte sellepärast, et me disklahvid saime, hoopiski mitte, seda juhtub ju tihti:D Koht oli ka mõnus, jooksupinnas hea ja korraldusele pole ka midagi ette heita, kahjuks aga mingit jooksumõnu sellest üritusest küll ei saanud. On nähtud lihtsaid radasid, on nähtud päris keerulisi radasid. Keerulistes kohtades õnnestumisel on hea tunne, ebaõnnestumisel saad aru, et pole sellist olukorda piisavalt treeninud. Aga siiani pole olnud küll tunnet, et nüüd on kohtunik küll vindi üle keeranud. Vot seekord Pärnus kahjuks oli selline tunne. 

Olen sama kohtuniku radasid hiljuti jooksnud nii A3 klassis Femmuga kui A1 klassis Minkuga ja siis oli tegemist täitsa ok radadega, ainsana torkas silma kohtuniku kummaline komme alustada ja lõpetada rada ebaloogilises kohas keset platsi. 

Seega tulid eilsed rajad suure ootamatusena, mille peale ei osanud tõesti nutta ega naerda. Kui A1 agilityrada saab teatud reservatsioonidega isegi huvitavaks nimetada, hoolimata sellest, et rada oli A1 jaoks liiga raske, siis hüpperada oli küll lausa jabur. A1 tasemele polnud seal küll suurt midagi. Põhimõtteliselt oligi rada läbitav ainult seda tüüpi koeraga nagu Femmu, kelle saab tugevalt näpu otsa kinni võtta. Aga ka sellisel juhul poleks mingist jooksurõõmust haisugi olnud, üks pidurdamine ja pusserdamine ja päästmine ja koeraga koos tõkete otsa ronimine, mingit sujuvat mõnusat jooksu ei kusagil ja miks ometi peaks ühe kohtuniku eesmärk olema sedasorti rajaläbimist promoda? Võite siis isegi arvata, et algaja Minku sugusega  polnud seal midagi teha ja lõingi poole raja pealt käega. Teise raja stardis jäi mulle aga mulje, et kohtunik üritab võistlejat lausa sihilikult haneks tõmmata, sest kui meie juba tõkke ees stardiasendit olime võtmas, ei paigutanud kohtunik ennast mitte rajale võimalikult hea ülevaate saamiseks, vaid märkasin et kohtunikku rajatööliste hulgas polegi, vaatasin ringi...ei mingit kohtunikku...siis käänasin juba nagu öökull pead ja voila..kohtunik seisis täpselt meie selja taga stardis. Kas tõesti üritas kohtunik meelega disklahvi välja meelitada ilma loata stardi eest või olen ma liiga paranoiline?

Mainiks siis, et näiteks A3 klassis said 23st koerast kirja mingisuguse tulemuse ühel rajal 5 võistluspaari ja  teisel rajal 4 (nende hulgas uhkelt ka meie klubi Elika/cavalier Charlie ja Kristina/sheltie Joker), ülejäänud kõik dsq.

Lugesin veel enne igaks juhuks oma varasemad võistlustega seotud postitused läbi..no et äkki mul ongi kombeks kohtunike üle vinguda. Aga silma torkas vaid meistrikate liiga lihtsate radade üle halisemine, seega nüüd siis vingun mõnuga.

2 kommentaari:

  1. Kusjuures A3 radadel tuligi üks disklaf nimelt selle eest, et kohtunik ei olnud stardiks valmis. Võistlejate starti hüüdmine käis läbi kõlarite, aga kohtuniku vile oli sageli... märkamatu. Plusspunktid sulle tähelepanelikkuse eest! Et sa ei lasknud end haneks tõmmata :)

    VastaKustuta
  2. Noh siis vähemalt kogu ürituselt teenisime ühed plusspunktid ja kaks disklahvi:D

    VastaKustuta