Pages

23. apr 2012

21.04. - 22.04. TAKO võistlus, kohtunikud Anne ja Harri Huittinen

Seekord siis tegemist lausa 2-päevase võistlusega, kohtunikeks Anne ja Harri Huittinen Soomest. Minu meelest väga hea kohtunike valik TAKO poolt.

1. päev

Esimesel päeval A1 klassis kohtunikuks proua Huittinen, kes on varem püstitanud päris tähelepanuäratavaid radasid, näiteks leidsin interneeduse kaasabil ühe A3 raja, kus tuli poomi läbida 4 korda!
TAKO hallis püsti pandud A1 rajad aga ei torganud millegi erilisega silma, olid kergemad kui mees-Huittineni omad täna.

I rada, hüpperada: Omapärane oli see, et A1 hüpperajal puudus slaalom. Küll aga leidus seal üks nipikam tunneliaukude valik, millega saime kenasti hakkama. Olen enda peale päris pahane, et see rada õnnestus ära käkkida ühe läbematu ja hooletu tõkkele saatmisega, kust tuli kohe ka DSQ, sest ega Minku kiiruse juures eriti mingit vigadeparandust ja päästmist teha ei anna. 
Jooks: http://www.youtube.com/watch?v=FCs1Yu6Yj14&context=C49ebbf3ADvjVQa1PpcFNH7k22_UDdYtZRq5ghzZ5bf4oj5LRef2s=

II rada, agilityrada: Tulemus jälle DSQ e. see pole mingi tulemus:)
DSQ tuli siis, kui jäin Minkust veits maha (kuna sattusin eelmistel tõketel tunnelisse minevale koerale liiga pikalt järgi vahtides planeerimatusse kohta, sooritasin mingeid kummalisi võtteid) ja otse ette tunnelisse minemise asemel keeras Minku mu nina alt läbi paremale poole tõkkele, mis iseenesest oli täiesti loogiline tegu. Poomi peal toimus aga midagi seninägematut, poomiots oli kena, aga pole kunagi juhtunud, et Minku keeraks poomi pealt maha selles suunas, kus mind ei ole. Tõesti ei mäleta, et oleks kunagi ette tulnud sellist asja. Aga seekord siis otsustas ta seda teha.

Jooks: http://www.youtube.com/watch?v=JUnJrNKUTDQ&context=C4dfc4b1ADvjVQa1PpcFNH7k22_UDdYqI6nBWkcXyT9wx5dCJZQAs=


Esimesel päeval hoidis  meil lippu kõrgel Femmu, kes peale pooleaastast võistluspausi taas ametlikul võistlusel osales. Esimesel agilityrajal (kohtunik Harri Huittinen) rajavigadeta ja 0,62 s. ajaveaga III koht (13 osalejat). Femmu puhul on juba näha jooksmise ilminguid, aga hüppab ikka kehvasti.

Rada: http://www.youtube.com/watch?v=MEyq-9ttRp8&context=C47a6df7ADvjVQa1PpcFNH7k22_UDdYijoH2WITqBXj9b8IVnQEXU=


2.päev

Kirjas oli ainult Minku ja kavas 2 agilityrada Harri Huittinenilt. Mõlemad rajad olid väga huvitavad. 

I rada, agilityrada: 
Oli päris raske rada minu meelest. DSQ tuli kohe alguses, seal, kus rada õppides kõige keerulisem koht tundus olevat. Olin rahul, et poomilt õnnestus Minku suunata järgmisele tõkkele nii, et ta ei sattunud tõkke taha.

Jooks:
http://www.youtube.com/watch?v=RXnRuwRdLFE&context=C44aff07ADvjVQa1PpcFOi8JJovubvbOWg3iZRGkNeqVPEsRAodlg=

II rada, agilityrada: Oli sama huvitav kui esimene, aga mulle meeldis rohkemgi, ütleks, et üks mulle meelepärasemaid radu, mis A1 klassis ette tulnud..võib-olla isegi kõige lemmikum siiani. Poomiotsad olid muidugi mõlemal rajal jooksukontaktidega algajale keerulised ning mõlemal rajal täna oli slaalom algajate koerte jaoks väga kehvasti sattunud täpselt päikeselaigu sisse, päike paistis koertele silma ja punased slaalomipulgad rohelise plastikkatte taustal olid koertele suht rasked pihta saamiseks.
Pusserdasime meiegi slaalomisse sisenemisel, aga ma ei usu, et Minkut päike häiris, ilmselt olin ise tal jalus. Teisel rajal siiski DSQ ei saanud, vaid 15kp. Muidugi pisut kahju, sest slaalomis me tavaliselt ei eksi, aga poomiotsa viiekas poleks niikuinii puhast rada lubanud saada. Aeg oli parim, aga koht tänu vigadele alles 5. 


Minu üllatuseks otsustas Harri Huittinen anda Minkule tulevikulootuse roseti. Kuna tegemist on väga teeneka agilityinimesega, siis on mul selle väikse äramärkimise üle muidugi väga hea meel.

Ma ei taibanud kahtlustadagi, et Minkul võiks olla raske kahel järjestikusel päeval võistelda ja ega tal polnudki. Teisel päeval muidugi püsis juba stardis kehvemini, aga muus osas oli ikka nagu brand new:).
  




1 kommentaar:

  1. Avalikusta siis ka Femmukese brand new roseti saladus ;)

    VastaKustuta