Pages

15. mai 2012

Viljandi võistlus 12.05, kohtunik Svetlana Kreslina (Läti)

Põhiliseks ärevusetekitajaks Viljandis kujunes seekord ilm (mitte kehtivuse kaotanud autojuhiload:p). Agilityplatsi kõrval lainetas järv ja puhus tugev tuul, mis pühkis minema korraldajate telgi ja poomilt ka nii mõnegi koera.

Agilityplats ülevalt
Mõlemal A2 agilityrajal saime disklahvi. Rajad iseenesest olid huvitavad  jooksurajad nii A2 kui A3 klassis, kohati pidi ikka päris korralikult jooksuliigutusi tegema. Mitmed rajad eeldasid ideaalis koertelt väga kaugelt täisnurga alt slaalomisse minemise oskust.
Esimesel rajal tõmbasin Minku slaalomist enne viimast pulka välja ja ei läinud seda parandama, seega dsq. Teisel rajal läksin lendkiike uuesti tegema, seega dsq.  Poomiotsa hüppas Minku esimesel rajal üle. Taaskord paiknes poomile järgnev tõke sellisel kaugusel, et ma ei suutnud välja mõelda, kas lasta tal poomilt otse maha joosta või keeramisega, seega vasakule käsku ei andnud, küll aga kaldusin ise vasakule. Ühesõnaga üks segane värk.   
Tundub, et Pärnu võistlusel tehtud stardiharjutusest oli kasu, sest mõlemal agilityrajal püsis Minku ilusti stardis, hüpperajal küll juba tõusis seisma ja astus ka sammukese. Aga siiski progress.

foto Jaana Salujõe

foto Jaana Salujõe

Millega absoluutselt ei ole rahul, on enda käitumine  slaalomi kõrval. Minkut ei pea slaalomis viimase pulgani valvama nagu Femmut ja ometi võistlusel, sujuva eemaldumise asemel, kontrollin ma slaalomit peaaegu lõpuni ja tõmban ta siis viimasest pulgavahest välja, kuna järsku hakkab järgmisesse olukorda väääga kiire. Selge see, et see kalduvus oli mul ka varem, aga A1-s ei olnud see nii selgesti märgatav, kuna slaalomist eemaldumist polnud hädasti tarvis, sai ka muudmoodi. Seekord aga keerasin tegelikult kõikidel radadel slaalomiga endale käki.

Hüpperajal oleks slaalomi külge kleepumine ka peaaegu disklahvi toonud järgmisele tõkkele hiljaksjäämise tõttu, aga disklahvi asemel siiski puterdus ja pudenenud pulk. Ehk siis 5 karistuspunkti, II koht, kiirus 5,06 m/s.  
   
Femmuga hüpperajal DSQ, agilityrajal IV koht (12 osalejat). Femmu oli tegelikult väga tubli, sest  agilityrajal ainult neli koera tulemuse kirja saidki, Paljudele osutus saatuslikuks tunneli-poomi valik, millega Femmu tavaliselt mööda ei pane. Ka seekord õnnestus see valik, hoolimata sellest, et lausa näppupidi näitama läksin ja hea et kummuli ei kukkunud poomi otsa. Kahjuks aga hüppas Femmu üle poomi kontaktpinna, kuna liikusin liiga entusiastlikult edasi (eks ikka selleks, et sinna kaugel olevasse slaalomisse kuidagi jõuda koos koeraga:p). Millegipärast sättis ta poomilt allatulekul hirmsasti sammu ka.

foto Jaana Salujõe

foto Jaana Salujõe

Möödunud nädalal käisime Ellamaal rabamõnusid, mudaravilat ja vanaemade seltskonda nautimas.
 





Endine hulgus-kass Pätu elab hästi...erinevalt vanaema tapeedist :p

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar