Pages

14. aug 2012

Agility Jõulumäel 04.08.-05.08. kohtunik J.Nyberg

Vaevalt olime Rootsi higi jõudnud maha pesta, kui juba tuli nina Pärnu poole suunata. Nimelt leidsid Jõulumäel, mis on üks mõnusamaid paiku agilityvõistluse pidamiseks, aset Eesti meistrivõistlused agilitys, tavavõistlused ning tunnelivõistlus. Kohtunik Johanna Nyberg (Soome).

Kui aastal 2007 osales meistrikatel üldse kokku 17 koera, siis aastal 2012 oli neid samapalju  juba ainuüksi miniklassis. Kokku osales 47 võistluspaari (meistrikatel osalemine eeldab koera kuulumist agility kõrgeimasse võistlusklassi e. siis osaleda saavad vaid A3 koerad).  
Erinevalt eelmisest aastast olid meistrikate rajad ikka juba A3 radade moodi, aga ei midagi eriliselt ägedat. Eks kohtunikud tahavad iga hinna eest vältida seda, et liiga krõbedate radade tõttu jääks mõnes klassis meistritiitel välja andmata. Kuna rajad olid lihtsad, siis miniklassis oli palju puhtaid radasid, agilityrajal 9 rajavigadeta rada ja hüpperajal 13 rajavigadeta rada 17nest koerast. Ikka päris palju. 
Femmuga tulemuseks koondarvestuses 8. koht, kahe raja peale kokku 5,61 sekundit ajaviga. Tublimatest tublimad olid seekord Piret ja Pööbik, kes koondarvestuses vaid 0,59 sekundiga kaotasid meistritiitli ja saavutasid auväärse hõbemedali:)
Kui meistrikate rajad olid lihtsad, siis järgneva tunnelivõistluse rajad jällegi sellevõrra keerulisemad. Minkuga 2 DSQ.

(Foto Tuuli Kauer)
Pühapäevase tavavõistluse A2 rajad meeldisid mulle oluliselt rohkem kui meistrikate omad, päris huvitavad jooksurajad olid suures osas, samas oli mõlemal agiltyrajal üks raskem koht, mis esimesel rajal õnnestus meil väga hästi, teisel rajal suhteliselt koperdades, aga siiski.
Esimesel agilityrajal õnnestus meil saada kirja ka esimene puhas rada A2 klassis. I koht. Kiirus 4,98 m/s.

Teisel agilityrajal leidis aset Minku traditsiooniline kiigelend (kiik on hetkel ka meie kõige problemaatilisem takistus) ja kontaktiviga ka A-takistusel, viimase võib küll minu läbematuse süüks panna, sest A pealt oli koeral vaja päris tugevalt tagasi pöörata ja ei mallanud ära oodata ,et Minku alla välja jookseks, vaid vajusin liiga vara ära. Eks peab hakkama A pealt tagasi keeramisi ka harjutama. Tegelikult hüppas Minku üle ka paremale keeramisega poomi, aga kohtunik ei näinud seda, kuna jooksukontaktid tulid talle vist mitu korda järjest üllatusena. Keeramine poomilt õnnestub Minkuga viimasel ajal päris hästi, kontakti tabamine võistlustel siiski mitte eriti. Kahjuks aga A2 klassis otse poomilt jooksmist tuleb oluliselt vähem ette kui keeramist. Kiirus 5 m/s.

Hüpperajal pusserdasime slaalomi viimase pulgaga, selle eest 5 kp ja I koht.



Femmu jooksis uue roosa palliga taaskohtumise ootuses esimese agilityraja päris lõbusalt, kahjuks mööda nii rõngast kui ka viimasest tõkkest.
Teise raja ajaks polnud palliga taaskohtumise ootus enam üldsegi nii suur. Rada oli küll puhas, aga koht IV. A3 rajad olid jälle nii lihtsad, et aeglase Femmuga pole neid mingit pinget joosta. Vead tulevad sellest, et ei malda koera ära oodata.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar