Pages

22. sept 2013

Luige võistlus 24-25.08, kohtunik Antonin Grygar ehk "We are the Champions" :)

Tšehhi kohtuniku Antonin Grygari agilityrada saime suve algul A2 klassis ise proovida Poolas IABC-l ja A3 klassi esituses ka pealt vaadata ning meelde need rajad igatahes jäid, kuna antud kohtunikul on oma käekiri üsna välja kujunenud. Härra Grygar armastab kasutada lauda ja paigutada kontakttakistuste alla ja ka mujale pikki tunneleid, kuhu koera peab päris kaugelt saatma. Tunnelitesse kaugelt minemine on Minku jaoks käkitegu, küll on aga omanikul vähe rohkem tegemist, et järgmisesse olukorda jõuda, aga siiski enam-vähem saame hakkama, kuna sellistes olukordades ma juba koera usaldan.  Kuna olime ka eelnevalt mitmes trennis selle kohtuniku radu harjutanud ja nende üle kambakesi ohkinud, siis olime eesootavaks tormamiseks valmis ja see väljenduski laupäevase esimese agilityraja I koha võitmises (19 minikoera hulgas). Teisel rajal dsq (õppetund: ei tasu ikka päris ummisjalu ka tormata:D).
 
Pühapäevane rahvusvahelise võistluse hüpperada oli kohe päris lihtne, selline korralik jooksurada. Raja lihtsust näitab ka Minku kiirus: 5,67 m/s. Rallirajad meile üldiselt pigem sobivad ja selle hüpperaja me võitsime.
 
Ka agilityrajal olid meil kõik võimalused võita olemas. Isegi see, et Minku peale poomi olevast kõverast tunnelist esimese hooga kõigeepalt nina valele poole välja keeras, ei oleks meile saatuslikuks saanud, kui mina vaid oleks julgenud lõpus peale slaalomit planeeritult kätt vahetada. Aga seal slaalomi kõrval ma siis olin, peaaegu raja lõpus, eelnevalt kõik suht kenasti kulgenud... ja lihtsalt ei julgenud kätta vahetada, sest kartsin Minkut slaalomist välja tõmmata:p Seega jooksin viimased tõkkeid väga eba-optimaalselt pikemat trajektoori pidi koera enda ette saates, kuna ei julgenud koera usaldada ja sinna see caciag kolme sajandiku kaugusele täiesti ärateenitult meist jäigi! Tulemuseks II koht ja reserv-caciag.  

Koondarvestuses rahvusvahelise võistluse I koht ning samuti on Minkul nüüd olemas vajalikud võistlustulemused Eesti Agility Tšempioni tiitli kinnitamiseks. Vajamineva näitusehinde sai Minku ka probleemideta kätte ja ühe kikki viskava kõrvaga agilityorav on nüüd juba elus teistkordselt näitusel "suurepäraseks" hinnatud:p
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar