Pages

11. okt 2013

Topster Dobby 6,5-kuune

 
6,5 kuuselt on Briana u. 13 kg kaaluv ja 50 cm kõrge makaronijalg. Kõrgusele viimastel nädalatel suurt minu meelest juurde pole tulnud. Juba täitsa soliidsest kaalunumbrist hoolimata on ta endiselt nii kõhna, et saab juba mõnda aega kuivtoidule ja  närimismaiustele lisaks seapekki ja rasvast hakkliha. No et ikka talve üle elaks.Läigib küll nagu rasvapõrsas, aga suurt kosumist väga ei paista.


Külgvaates näeb suht viisakas välja ,aga see on petlik:p

Üle kõige siin elus armastab Briana ehk Powers (agilityplatsil Dobby või kui väga kiire on, siis Top) sõpradega metsas ringi rallitada. Tema kidurat jooksuhurda kehaehitust arvestades on see talle üsna sobilik tegevus. Lisaks sellele, et tal ühtegi üleliigset grammi raskust liigeseid koormamas ei ole ja üle okste ja kändude liugleb ta nagu lendorav, ei jää ta ka kunagi puude vahele kinni:D
 


 
Siiani pole puberteet veel ennast märgatavalt ilmutanud, mingit käskluste unustamist ja valikulist kuulmist justkui ei esine, pigem muutub ta aina kontaktsemaks ja püüdlikumaks. Autoteede ääres ja terviseradadel sihipärase jõlkumise tulemusel on käitumine autode ja ratturite/rulluisutajate suhtes täitsa rahulik. Hetkel ütleks, et Minkut igasugu kiirelt liikuvad tegelased ajavad rohkem pöördesse. Ainus probleeme tekitav käitumine Powersil on rihma otsas olles üsna äge reageering vastutulevate suurte ähvardavama välimusega koerte suhtes. Selliste peale ikka tõuseb turi turri nagu okasseal ja algab ennetav arg-agressiivne rähklemine rihma otsas. Selline reaktiivsus on suhteliselt tüütu, aga tundub, et ka selles osas on paranemist märgata. 
 
Topskin on nüüd juba poolteist kuud PÄRIS agilitytrennis käinud ja esineb seal kenasti, on kontaktne ja motiveeritud, ehk siis põhiasjad on paigas ja saab juba natuke agilityt teha. Ilmselt on ka erinevate agilityvõistluste külastamisest ja impulsikontrolli harjutustest kasu olnud, sest Powersiga saab ka platsi ääres kenasti näiteks starti harjutada samal ajal kui teine koer platsil trenni teeb ja ei pea kartma, et ta äkitselt minema pühib. Kui see platsil treenija juhtuks muidugi olema suur iidol Keili, siis seisaks  Powers ilmselt kahel jalal püsti ja ajaks vahtu välja.

tihedad pöörded tunnelist
Üldine fitness, selles osas on suured sõbrad Minku ja Powers üksteisele abiks

Kokkupõrge tunnelis

 
Nagu ülalolevatelt piltidelt näha, teeme ka koduaias trenni:D Kuigi meil seal eriti ruumi pole, siis igasugu kruttimisi ümber paari tõkke saab igatahes teha ja tiku-taku-ümber Powersi esituses näeb juba päris hea välja. Kuna juba enne Powersi sündimist oli ära otsustatud, et jooksukontaktidega borderit temast ei saa (isegi kui õppimise protsess poleks nii vaevarikas kui logisevate kruvidega Minkuga, siis peab keegi seal poomi kõrval seda jooksukontaktidega borderit juhtima ju ka ja erinevalt Powersist minul kaelani ulatuvaid jalgu ei ole), siis teeme ka 2on2offi harjutusi. Toiduga õnnestuvad need juba täitsa hästi, (kuigi alguses oli mul tõsiselt palju tegemist et hakkama saada õige soorituse õigeaegse klikkimise, vabastava käsu andmise ja maiuse andmisega), aga mänguasjaga viskab igasugu krutskeid sisse. Näiteks peale ebaõnnestunud sooritust tuleb uus katse talt selline hiiliv. Kuna eesmärgiks on ikkagi võimalikult kiire sooritus, siis üritan igasugused hiilimise ilmingud juba eos lõpetada. 

Powersil on nüüd ka laevaga sõidetud, kuna käisime Minkuga Soomes Syysskabadel võistlemas. Probleeme polnud, aga Powers oli juba korduvalt laevas loksunud Minkuga koos puuris, seega oli tal lihtsam ka.






 
Jooksuhurt Powers



Selline on linavästriku luuramise nägu 

2 kommentaari: